söndag 17 maj 2015

glutenfria chokladmuffins

I början av veckan fixade jag glutenfria muffins som jag skulle bjuda på på onsdagen. Har aldrig bakat något glutenfritt tidigare så var lite nervös över hur det skulle gå, men det blev mycket bättre än vad jag hade tänkt. Tyvärr hade jag muffinsarna några minuter för länge i ugnen så de blev aningen torra. 
Här är receptet jag använde mig av

Du behöver (20-24 muffins):
3 ägg
2,5 dl socker
3 msk kakao
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör
1 dl mjölk
..och till frostingen: 
200 g philadelphiaost
1,25 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
1/4 citron (saften)
några droppar karamellfärg om du vill (jag använde rosa)
________________________________

Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut muffinsformarna på en plåt. Använd hårda/stadiga muffinsformar eller 2 stycken vanliga (tunna) på varandra, annars flyter smeten ut. Jag använde kartongmuffinsformar.
Vispa ägg och socker pösigt. 
Rör ihop kakao, mjölmix, bakpulver och salt i en skild skål. Smält smöret i mikron.
Häll smör, mjölk och mjölblandningen i ägg-sockersmeten och vispa med elvisp tills det blir en jämn och slet smet utan klumpar. 
Fyll sen formarna till hälften, annars kan de rinna över. 
Grädda i 15 minuter (så gjorde jag, men skulle tro att 12-13 minuter är bättre för att muffinsarna inte ska bli torra). 

Vaniljfrosting:
Häll alla ingredienser i en skål och rör om tills det är en slet smet. Tillsätt några droppar karamellfärg om du vill. Spritsa/bred sen ut frostingen på muffinsarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar